Familjen

..:: Viktiga datum för oss ::..

Vissa datum är bara lite extra viktiga

20 juni 1999
Första gången vi chattade på Passagen

1 augusti 2000
Förlovningsdag

8 december 2004
Bröllopsdag

7 januari
Evas födelsedag

19 februari
Eleonoras födelsedag

21 mars
Rogers födelsedag

2 augusti
Lovisas födelsedag


Denna texten från Nalle Puh har vi på väggen i våra döttrars sovrum och den stämmer så väl in med känslan vi har för våra döttrar

Musiken har alltid varit viktig för oss och redan från första stund har den fått en naturlig del i vårt liv. Första låten Roger presenterade för Eva var denna underbara stillsamma ballad av Gyllene Tider.

På vårt bröllop spelade och sjung vår brudtärna och hennes kompis en version av denna sång med Cajsa Stina Åkerström

Så inför Eleonoras dop satt Roger och letade genom arkivet med musik och hittade denna underbara cover, direkt när Eva hörde den började tårarna rinna och det blev ett självklart val. Valet blev Kents fina B-side singel Utan dina andetag och vår kompis Linda spelade gitarr och sjung i kyrkan för oss.

När så Lovisa skulle döpas letade vi bra länge innan vi hittade en låt som kunde passa att spelas och sjungas i kyrkan, återigen var det skivsamlingen som kom till hands och denna gången fick det bli Sarek och deras Lilla barn, kantorn spelade på pianot och sjung för oss ala samlade på dopet.

Utöver dessa fyra underbara låtar finns det i familjen två till som ligger med på familjens spellista som har lite tyngre betydelse. När farfar Morgan gick bort spelades “Here comes the sun” på kyrkorgeln efter begravningen var avklarad. Ett par år tidigare hade den snappats upp vid en annan begravning och farsan gillade kontrasten att nu ska vi gå ut och känna att allt är över och morgondagen kommer oavsett man vill det eller inte. Det är en av de låtar som Roger har med i sitt vita arkiv.

En annan låt som har varit med i många år (inte så gammal som “Here comes the sun” men den kan redan kallas för en klassiker) är “Nothing else matters” med Metallica. Även om kyrkan blir mer och mer modern kanske en Metallica låt är lite väl avancerat, vilken tur då att vi har ett gäng underbara killar från Finland som spelar cello och samtidigt gillar hårdrock. Denna version av Apocalyptica är nummer två på Rogers önskelista i vita arkivet.

Ovanstående låtar har vi i en spellista på Spotify som ofta spelas här hemma