Pad thai

Jag fascineras av stark mat från Asien och försöker då och då ge mig på lite olika recept, detta kommer från Arla men då jag missade lite i inköpet inför blev den med en liten tvist på det jag hade hemma istället.

Pad thai sås
3 msk fisksås
2 msk oystersauce
2 msk sweet chilisås
4 msk vatten
2 msk risvinäger
Pressad saft av två lime

300 gram äggnudlar
200 gram kycklingfilé
1 knippe salladslök
200 gram stora räkor
2 ägg
180 gram böngroddar
1 kruka koriander

Blanda ihop alla ingredienser till såsen först och låt den stå till sig lite, tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna tills kycklingen fått färg. strimla salladslöken och tillsätt dem och räkorna och stek ytterligare cirka en minut. Vispa äggen i en liten bunke innan de hälls ner i stekpannan under omröring.

Häll nudlar, kyckling, böngroddar och hackad koriander i en stor värmefast form, häll över 2/3 av såsen och rör runt, spara resten av såsen till serveringen.




Våfflor

Idag när alla är våffeltokiga så vore det fel att inte dela vårt recept på våfflor. Våfflor med sylt, grädda eller glass är en underbar lyx att smaska på lite då och då.

5 dl mjölk
1 dl kolsyrat vatten
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
100 gram smör

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite medans resterande ingredienser blandas i en bunke. Häll sist i smöret och blanda väl, värm upp våffeljärnet och grädda goda gyllene frasiga våfflor,