Pankopanerad kycklingfilé

I bland kan en liten minimal ändring lyfta ett recept till oanade höjder, så blev fallet idag när vi till middag hade pankopanerade kycklingfiléer. Kyckling äter vi ofta och barnen i familjen äter maten men det brukar inte vara deras favoritmat. Jag gillar att laga mat med kyckling och kalkon då både då jag gillar smaken och det är nyttigt att inte bara äta fläsk- eller nötkött hela tiden. Detta receptet hittade jag under veckan när jag planerade middagen och gillade bilderna. Receptet hittade jag på recept.se och idag serverades det som på bilden med ugnsrostade grönsaker och kall vitlökssås

4 kycklingfiléer
2 msk vetemjöl
3 ägg
½ dl pankoströbröd

Dubbelpanera bröstfiléerna, vänd de först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbröd. Stek kycklingfiléerna på medelvärme i cirka 7-8 minuter. Kolla gärna så köttet är vitt och eventuell köttsaft som rinner ut är klar. Jag hade inte plats med alla kycklingfiléerna i pannan samtidigt så jag stekte de på lite högre värme för att få till en stekytan och körde de sedan i ugnen under tiden rotfrukterna blev färdiga.




Kall vitlökssås

En lite syrlig vitlökssås som passar till det mesta, gärna grillat eller något annat som kan lyfta fram syrligheten på bra sätt så den kompletterar smaken på bästa sätt. Såsen kan göras på turkisk yoghurt med men då blir den lite mildare i smaken, till dagens middag passade denna med lite mer syra perfekt. Receptet kommer från recept.se och jag kommer garanterat göra om den inför sommarens grillkvällar.

2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
½ msk färsk timjan
Salt, peppar och socker

Riv eller mosa vitlöken och blanda den med yoghurt och timjan, smaka av med salt, peppar och strösocker. Låt såsen stå kallt innan servering,