Pasta med kycklinglårfilé, spenat och soltorkade tomater

För ett tag sedan köpte jag hem fel sorts kyckling, skulle varit kycklingfilé men hem kom det kycklinglårfilé istället. Nu blev det dags att använda den andra förpackningen som kom med i beställningen, jag hade rätt fria tyglar då ingen i familjen hade önskat något speciellt till påsk. Med lite av det som fanns i kylen och en lite som fick beställas hem blev dagens middag riktigt sakrik och lyckad. Barnen fick bestämma pastasorten så det blev deras favorit – fjärilspasta

750 gram kycklinglårfiléer
1 burk strimlade soltorkade tomater
150 gram färska spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
1 msk fond
2 msk tomatpuré

Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i en gjutjärnsgryta i omgångar. Under tiden du steker kycklingen hackas lök och vitlök fint, när kycklingen är färdig steks löken mjuk innan kycklingen hälls tillbaka i gjutjärnsgrytan. Häll på grädden och låt allt koka upp, smaksätt med fond, tomatpuré, salt och peppar och låt rätten sjuda under tiden du kokar pastan. När det återstår ett par minuter på pastan rör du ner spenaten, allt för att den ska ha lite krispighet kvar, pastan hälls av och blandas sedan med såsen innan servering. Om man vill kan man riva lite parmesan över precis innan servering.




Påskägg färgade med rödlök och ris

Vi målade inte påskägg när jag växte upp. om jag inte har helt fel för mig kunde man sätta en plastfilm runt ägget när man kokade det som under kokningen minskade och satt fast på skalet efter äggen kokat färdigt. Jag kommer även ihåg att mamma kokade ägg med lökskal och riskorn, jag försökte förra året med olika sorters lökskal men resultatet blev bara ägg som färgades bruna. Nu gjorde jag ett nytt försök och denna gången lyckades jag bättre, härliga ägg som skiftar i färg.

1 liter vatten
6 ägg
Skal från rödlök
Ris

Riv lagom stora bitar aluminiumfolie så du kan linda in 1 ägg i varje bit. Lägg lite skal från rödlök i mitten, häll på lite ris och placera ägget i mitten. Linda in ägget i aluminiumfolie så inte lökskal och ris kan komma ut. Placera paketen i en kastrull, fyll på med vatten och koka tills du får den konsistens du vill ha på ditt ägg. Kyl av paketen innan du plockar ut äggen.