Sommar pyttipanna

Ibland blir det rester över och nu under semestern kan inte resterna användas till matlådor, så vad gör man istället? Idag gjorde jag en pyttipanna på resterna från gårdagens middag. Det fick bli en pyttipanna på svensk lokalt odlad potatis och blomkål tillsammans med broccoli och bitar av grillkorv. För att piffa till det lite extra smaksattes allt med grillkrydda, salt och finhackad dill. Barnen gillade inte kombinationen utan de åt bara korv och stekt nypotatis men jag gillade verkligen kombinationen som blev.

12 kalla kokta nypotatis
100 gram blomkål
100 gram broccoli
1 paket grillkorv

Skiva korven i lagom stora bitar och stek den på medelvärme, häll upp den i en skåp när de fått färg. Halvera eller kvarta potatisen och stek den på hög värme tills den får stekyta, smaksätt med grillkrydda under tiden du steker potatisen. Häll på broccoli och blomkål och stek den tills den blir varm tillsammans med potatisen. Smaksätt med salt och häll sedan i korven och dill, blanda runt och servera med valfri dressing eller tillbehör.




Pulled pork pasta

Vi åt pulled pork i helgen och det blev rester kvar, det verkar som oavsett hur mycket eller lite tacofärs eller pulled pork vi gör så blir det alltid rester över. Dag två blev det hamburgare med pulled pork men det fanns fortfarande rester kvar att ta hand om. Så av de sista delarna blev det en pasta med enbart tre ingredienser, förutom pulled pork hade jag i vispgrädde och parmesanost. Resultatet blev en väldigt välsmakande rätt som både blev bra att äta direkt och kommer bli perfekt som matlåda till jobbet efter sommarens semester.

cirka 200 gram pulled pork
3 dl vispgrädde
½ dl parmesan
200 gram pasta

Koka pastan enligt anvisning på paketet, värm pulled pork i en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta. Häll i hälften av vispgrädden när köttet blivit varmt och fått lite färg, koka upp och sänk värmen lite. Strax innan pastan är färdig hälls resten av vispgrädden i tillsammans med osten, lyft i pastan direkt från pastalastrullen och koka upp under omrörning.

Servera med lite riven parmesan över och sallad till.