Potatis och köttfärsrulle

Jag såg detta recept i flödet på Facebook i veckan och blev nyfiken på att testa det, resultatet höll inte ihop lika bra som på bilderna som finns hos Niinis där jag hittade receptet, kan vara för att min mandolin skivade potatisen lite för tjockt. Smakerna satt perfekt, kanske skulle jag ha haft i lite mer mozzarella i rullen men det får jag testa nästa gång istället.

3 jättestora potatisar (ta fler om det behövs, ska vara 1 kg sammanlagt)
2 msk olivolja
Salt & peppar
1 ½ dl riven mozzarella

Fyllning:
350 gram köttfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
½ dl ketchup
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 dl riven mozzarella

Skala och skiva potatisarna i tunna skivor, använd med fördel mandolin. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsform, fördela ut riven ost över den, lägg potatisskivorna lite omlott över osten/plåten. Tillaga i ugnen på 200° i cirka 30 minuter.

Under tiden fixar du fyllningen, hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och stek detta i en stekpanna. Ha också i köttfärsen och bryn den ordentligt. Krydda med alla kryddor och ha i tomatpuré, ketchup och kalvfond. Ta ut potatisen och fördela ut köttfärsröran över, toppa med den rivna osten. Rulla sedan ihop detta till en rulle. Ha på osten och grädda i ytterligare 5-10 minuter eller tills osten fått fin färg.

Servera med en god grönsallad!