Potatisvåfflor
Dagens middag blev köttbullar med potatismos och som vanligt blev det potatismos över. Jag har ett par gånger med varierat resultat gjort potatisplättar som kvällsmat men idag ville jag göra något annat. Jag kollade runt en del och funderade lite på att baka frallor med potatismjöl men jag hittade inget bra recept. Efter lite letande hittade jag detta receptet på Coop som såg väldigt lockande ut.
100 gram smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
3 kokta kalla potatisar eller 3 dl kallt potatismos
Smält smöret, blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och hälften av smöret. Riv i potatisarna eller vispa i potatismoset. Låt smeten svälla i cirka 15 minuter.
Värm upp våffeljärnet och pensla laggen med resten av det smälta smöret . Grädda våfflorna och servera genast, eller lägg dem en och en på galler fram till servering.