Jag gillar att variera svårigheten i det jag lagar och här kommer ett ytterst enkelt men välsmakande recept. Allt tillagas samtidigt och under tiden som rätten står i ugnen slänger man ihop en tzatziki att servera till maträtten. Receptet kommer från Coop och de valde att göra tzatziki på zucchini, jag valde istället att göra den på gurka, följ länken för att se receptet på zucchinitzatziki. Här kan man med enkelhet variera grönsakerna, denna gången gjorde jag den helt efter receptet.
4 kycklingfiléer
1 msk kinesisk soja
1 msk vitlökspulver
1 rödlök
3 morötter
250 gram broccoli
2 msk olivolja
2 msk färsk timjan
1 vitlöksklyfta
500 gram potatis
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200°, vänd runt kycklingen i soja samt vitlökspulver och placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Skär löken i klyftor, morötterna i tunna stavar, broccolin i buketter, finhacka timjan och riv vitlöken. Vänd runt lök, morötter och broccoli med olja, timjan och vitlök och lägg bredvid kycklingen.
Skär potatisen i klyftor, vänd runt i olja och ställ med skalsidan mot plåten bredvid grönsakerna.
Salta allt och rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter.