Igår bakade vi kanelbullar, när vi plockade fram bullformar insåg vi att vi har en massa muffinsformar i skafferiet. Både jag och barnen tyckte vi skulle baka muffins och jag fick uppdraget att leta efter ett bra recept. Önskemålet från döttrarna var att det skulle vara muffins med chokladbitar i så det styrde sökningen. Jag hittade en del intressanta versioner men då vi inte hade alla ingredienser till vissa kom vi snabbt fram till detta som finns på Zeinas kitchen. Receptet är för att baka stora amerikanska muffins men då döttrarna valde mindre muffinsformar fick vi lite fler muffins än så.
3 ägg
2 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 gram mjölkchoklad
50 gram mörk choklad
1 ½ dl rapsolja
3 dl mjölk
Värm ugnen till 200°, klä en muffinsplåt med 12 stora muffinsformar. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt, sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt svalna i plåten innan servering.