I veckan satt vi och pratade om maträtter på jobbet och då pratade en av mina kollegor om en rätt som gör utan att man försteker kycklingen som lät riktigt god. Dagen efter låg receptet på matbordet i personalrummet och då vi hade nästan alla ingredienserna hemma bestämde jag mig att jag skulle testa rätten nu i helgen. I receptet skulle det vara Sambal oelek men barnen och frun gillar inte superstarka rätter så för att få till lite sting i såsen använde jag istället sweet chilisås och det blev riktigt gott även det. Denna rätt kommer jag att göra fler gånger, allt gick så smidigt då det skötte sig själv i ugnen. Resultatet blir extra gott när alla ingredienser sätter smak på varandra i rätten.

4 kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
½ dl kinesisk soja
½ – 1 tsk sambal oelek (jag använde istället sweet chilisås)

Blanda alla ingredienser till såsen, koka upp och låt det svalna. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och häll över såsen, låt den gärna stå och dra ett par timmar i kylen.

Sätt ugnen på 225° och tillaga i cirka 60 minuter, kolla med en ugnstermometer så kycklingen är färdiglagad, den ska vara 72°