Tillgången till äpplen är riklig för tillfället och då kände jag att jag skulle passa på att koka lite äppelmos, jag har redan ett liggandes bloggen som bara görs på äpplen och vatten. I detta receptet tillägger man lite krydda och lite socker för att få till en helt annan smak på moset. Receptet hittade jag på Aftonbladet/Godare och resultatet blev ett smakrikt äppelmos, jag drog ner sockermängden till hälften men efter provsmakningen kan jag säga att jag kunde minskat ännu mer. Jag använde Aroma denna gången och äppelmoset blev lite mörkare än de man köper i butiken.

1 kg äpplen
½ dl vatten
Cirka 3 ½ dl strösocker
1 kanelstång
1 tsk vaniljpulver

Skala och kärna ur äpplen, skär de i mindre bitar och förvara äppelbitarna i en skål med kallt vatten tills du skalat och skurit upp alla äpplen. Häll av vattnet och placera äpplena i en kastrull, till ‘sätt vatten och kryddor, låt koka tills äpplena är mjuka. Tillsätt sockret och låt koka upp igen tills sockret har löst sig.
Ta ur kanelstången och mixa moset till önskad konsistens med en stavmixer. Häll upp på väl rengjorde och steriliserade burkar.