En perfekt rätt att ha som söndagsmiddag men som även passar underbart till matlådorna till veckan, kan det bli mycket bättre än så? Här kör jag fläskytterfilén utan att skära bort det lilla fettet som fanns inlindad i bacon utan ytterligare kryddor. Snabbt enkelt och så gott med råstekt potatis till och en härlig sås med massvis med champinjoner och rödlök. Receptet på fläskytterfilén hittade jag på receptfavoriter.se en sida som förutom receptet även ger förslag till rätter att servera till.
950 gram fläskytterfilé
1 paket bacon (140 gram)
Sätt ugnen på 200°, lägg ut bacon i rader lika brett som fläskfilén är bred. Lägg på köttet och vik över baconskivorna till en rulle. Vänd fläskfilén så skarven kommer neråt och placera den i en ugnsfastform. Sätt i en stektermometer och tillaga mitt i ugnen tills termometern visar 70°. Ta ut köttet och låt det vila i 5 minuter innan det skärs i sneda 1 cm tjocka skivor med en vass kniv (man ska skära snett mot köttfibrerna).