Vi äter rätt ofta köttfärs i vår familj, det blir välsmakande mat där resterna kan bli matlådor att ta med till jobbet veckan efter. Den senaste tiden har det blivit en del pastarätter men nu när det finns nypotatis till bra pris har jag börjat laga mat med potatis istället. Detta receptet har jag haft på lut ett bra tag med det har alltid kommit andra saker som jag velat laga, men nu blev det av. Receptet kommer från Jennys matblogg

1 kg köttfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk koncentrerad oxfond
½ tsk timjan
½ kruka finklippt persilja
salt & peppar
2 bollar med mozzarella
2 paket bacon

Brunsky:
2 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
salt & peppar

Sätt ugnen på 200- 220 °, blanda ihop alla ingredienser till järparna, tärna upp osten i lagom stora bitar. Forma bollar av köttfärssmeten, platta till de och baka in osten och forma till järpar. Linda in varje järp med en baconskiva och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i mitten i cirka 30 – 40 minuter, eller tills järparna är genomstekta.
Under tiden gör du såsen, hetta upp en stekpanna med smör. Har du steksky från järparna så ös ifrån det också till såsen. Mät sedan upp vatten, fond samt soja och låt sjuda upp. Runda av med grädde och smaka av med salt & peppar.
Ös skyn över järparna och servera med potatis av valfri sort