I veckan tipsade min mamma om en rätt hon hade hittat i sitt Facebookflöde, receptet kallades köttfärs på spett med potatis och var upplagt av Smarrig.tv. Nu vet jag inte vem som ligger bakom det kontot men det fanns väldigt många recept upplagda där. En del var saker jag direkt kan välja bort (försöker minska ner sockerintaget) men det fanns även lite andra intressanta recept där. Jag valde att göra järpar istället för kycklingfärsspett som sedan lindades med bacon. Jag använde 750 gram färs och ökade inte upp kryddorna i receptet med tanke på att barnen inte gillar stark mat, trots detta blev både potatis och järpar för starka för dem.

600 gram kycklingfärs
50 gram ströbröd
2 ägg
10 gram salt
5 gram svartpeppar
5 gram kummin
10 gram paprikapulver
2 förpackningar bacon
500 gram potatis
20 ml olja
10 gram salt
5 gram svartpeppar
10 gram herbes de Provence

Sätt ugnen på 180°, blanda kycklingfärs, ägg, salt, svartpeppar, kummin, paprikapulver och ströbröd till en smet. Forma järpar som lindas med baconskivor och placeras på en plåt med bakplåtspapper.

Klyfta potatisen i en bunke, häll på olja, salt, svartpeppar och herbes de Provence och blanda ordentligt. Placera potatisen mellan kycklingfärsjärparna och grädde mitt i ugnen i cirka 40 minuter.