Då barnen ville ha tacos och fjärilssoppa i helgen blev det inte så många matlådor att ha redo i kylen inför veckans middagar på jobbet. När jag beställde hem maten till fredagen visste jag detta och la till en förpackning strimlat nötkött som jag började kolla recept efter. På Arlas hemsida hittade jag ett snabbt och bra recept på Biff teriyaki som verkligen såg lockande ut. Jag gjorde en liten ändring och lät rätten småkoka en bra stund efter grädde, soja och teriyakisåsen hälldes i, allt för att få ut lite mer smak i rätten.
400 gram strimlat nötkött (jag hade innanlår)
1 gul lök
2 morötter
250 gram broccoli
¾ dl teriyakisås
2 msk soja (gärna söt)
1 tsk sambal oelek
2 ½ dl mellangrädde (jag hade vanlig vispgrädde i kylen som jag använde istället)
Skala och skiva lök och morötter, dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Salta och bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna (jag valde att använda min gjutjärnsgryta). Ta upp köttet och fräs grönsakerna utan att göra rent grytan emellan.
Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka upp och låt det småkoka på låg värme i cirka 30 minuter.
Servera med jasminris och en grön sallad.