Barnen ville att vi skulle baka muffins idag och då speciellt blåbärsmuffins, jag ville lägga till en nivå extra till baket och började leta runt på nätet efter bra recept. Det finns en del sidor som jag ofta återkommer till och när det gäller mjuka kakor blir det ofta att jag kollar in vad Fredrik Nylén har i sin blogg Fredriks fika. Idag hittade jag detta receptet i hans blogg, jag har redan ett recept på blåbärsmuffins med crunch men detta var med lite extra kardemumma i.

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl matolja
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär

Pajsmul
50 gram smör
50 gram havregryn
50 gram strösocker
50 gram vetemjöl
1 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 200°, vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt olja och mjölk. Vispa ihop och tillsätt de torra ingredienserna, vispa tills smeten är välblandad. Tillsätt blåbären och rör runt med en slev utan att krossa blåbären. Mät upp ingredienserna till pajsmulet och mosas samman med fingertopparna. Fördela muffinssmeten i 12 muffinsformar, toppa med pajsmul.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills muffinsen fått fin färg, kontrollera med provsticka så de är helt klara.