Eter en dag på vägarna och besök både på bakluckeloppis och IKEA blev det en lite enklare kvällsmat idag. Allt fanns hemma i kyl, frys och skafferi så det blev ett bra sätt att ta tillvara på lite rester med. Receptet kommer från recept.se och är upplagt av Ulrika Davidsson. Jag hade ingen västerbottensost utan jag valde cheddar som jag hade hemma redan, receptet görs på färsk blomkål och broccoli men jag hade bara fryst och det blev riktigt bra det med. Att ha lite styck frysta grönsaker i frysen är guld värt när man ska slänga ihop något snabbt men samtidigt vill att det ska bli gott och nyttigt.
1 blomkål
1 broccoli
1 kycklingbuljongtärning
500 gram kycklingbröstfilé
1 tsk herbes de Provence
1 gul lök
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl riven västerbottensost (går att använda annan ost med lika got resultat)
1 msk dijonsenap
Sätt ugnen på 225°, skär buketter av blomkål och broccoli, koka upp vatten och koka blomkål och broccoli tillsammans med buljongtärningen. Skär kycklingen i medelstora bitar, hacka löken, stek dem några minuter i olivolja med örter, salt och peppar. Häll i grädde, crème fraiche, riven ost och dijonsenap. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet på blomkål och broccoli, häll i en ugnsfast form, häll över såsen och gratinera i cirka 15 minuter. SErvera med grönsallad.