Dags för ett eget recept igen, denna gången med lite inspiration från lördagens avfrostning av frysen i kombination med vad som fanns hemma i kylskåp och skafferi. Resultatet blev en pasta på kalkonfärs, paprika, lök, riven cheddar, grädde och smaksatt med dijonsenap, kalvfond, salt och peppar. Pastan fick koka med det sista i pastasåsen med lite av vattnet från pastagrytan för att få i lite mer stärkelse i såsen. Att bara använda lite få ingredienser och få till en välsmakande rätt är underbart och det finns ingen bättre belöning än att se familjen äta av det man lagar och sedan ge tumme upp och vilja ha mer.
500 gram kalkonfärs
1 gul lök
2 paprikor (gärna olika färg)
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
150 gram riven cheddar (eller annan ost med lite smak)
Parmesan
Koka pastan men sätt tiden 2 minuter kort, hacka löken fint och stek den på medelvärme tills den blivit lite mjuk, fördela i kalkonfärsen grovt och stek den tillsammans med löken. Strimla paprikorna fint och häll i de tillsammans med grädde, ost, fond och dijonsenap. När pastan är nästan färdig förs den över till såsen tillsamman med lite pastavatten, sedan kokas allt ihop tills såsen har bra konsistens. Toppa med lite parmesan innan servering, jag hade lite dill som fick vara dekoration med.