Lördag och barnkalas inplanerat för minst dottern som blev 7 år tidigare i veckan, 2 timmar med klasskompisarna bland hoppborgar och blinkade lampor. Inför det kan man behöva lite extra energi för att orka leka hela lite extra, jag har planerat en annan rätt från början men då tiden rann iväg för oss gjorde jag denna snabba ersättare. Kombinationen med bacon och kycklingfärs är riktigt bra och med lite blad spenat blandat i såsen blev det väldigt lyckat.

750 gram kycklingfärs
1 paket bacon
2 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
4 portioner pasta
Parmesan
140 gram babyspenat

Dela bacon i bitar på cirka 1 cm, stek i en gjutjärnsgryta. När baconet börjar få lite färg och har släppt lite fett i grytan hälls kycklingfärsen i. Rör om och finfördela kycklingfärsen under tiden den får färg, passa på att koka pastan samtidigt. Häll i crème fraiche och kalvfond och sänk värmen lite, låt grytan sjuda tills pastan är färdig. När det är 3 minuter kvar på pastan hälls spenaten i och rörs ner i blandningen, de minskar i storlek men behåller lite krisp när man har i de så sent i tillagningen. Om såsen blir lite för fast kan man hälla i lite vatten från pastan för att få rätt konsistens.

Servera med valfri pasta (vi hade spagetti) och riv parmesan över innan servering.