Nu börjar sommaren sjunga på sista versen, skolan har börjat för barnen och jag byter arbetsort till veckan. Under mina två år som jag har jobbat i Kungsbacka har jag nästan varje vecka bakat frallor på söndagen att ha till frukost på jobbet kommande vecka. Det kommer jag att fortsätta med och jag kommer även testa baka mer baguetter som kan användas till frukost. Detta receptet hittade jag hos Madame Edith och då frallor med sesamfrön är min absoluta favorit var jag tvungen att prova dessa med. Jag testade att baka de på kall degvätska och de blev härligt mjuka och välsmakande.
5 dl vatten
1 dl rapsolja
50 gram jäst
1 ägg
1 msk strösocker
3 tsk salt
16-17 dl vetemjöl (jag valde vetemjöl special)
Lös upp jästen i vattnet, arbeta in de övriga ingredienser med saltet sist och knåda degen ordentligt (10-15 minuter). Låt jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord, dela degen i 4 delar och dela varje del i 6 bitar. (jag gillar lite större frallor så jag ändrade antalet frallor). Forma till frallor eller rulla ut små ”korvar” av degbitarna och lägg dem på bakplåtar, låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225° efter 15 minuter
Pensla med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.