Jag tycker det kan vara bra att ha lite olika såser att kunna välja mellan till de rätter som jag lagar här hemma. Har man bara en bra ett basrecept på en sås kan den varieras i oändlighet med olika smaksättning. Jag ville dock ha ett nytt recept att testa och sedan framöver kanske ändra lite eller bara låta det vara som det är. Receptet hittade jag efter lite letande på allt om mat och såsen fick tumme upp även av vår yngsta dotter.
½ gul lök (jag hade ingen gul lök hemma utan använde rödlök istället)
300 gram champinjoner
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
Skala och hacka löken, hetta upp en stekpanna och fräs löken glansig i smör. Skiva champinjonerna om de är för stora och fräs de sedan med löken tills det mesta av vätskan har försvunnit. Strö på vetemjöl och rör om, häll på grädden och låt såsen koka ihop i några minuter.