image_print

Äntligen påsk och långfredag, bortbjudna till goda vänner till en liten påskbuffé. Det var inte planerat från innan men jag kände att jag ville ha med något som kunde passa bra. Jag gör inte cheesecake så ofta då det blir alltid en massa över, men nu blev vi så många att det kändes helt rätt. Grunden till receptet kommer från Lindas bak- & matskola men då som en pepparkakscheesecake, jag ersatte pepparkakorna med Digestivekex istället och dekorerade med godisägg.

Botten
250 gram Digestivekex
80 gram smör

Fyllning
200 gram färskost
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
150 gram vit choklad
3 äggvitor

Garnering
Godisägg

Sätt ugnen på 200°, smält smöret och krossa Digestivekexen till smulor. Blanda med smöret och tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter)

Grädda botten mitt i ugnen i 7 – 9 minuter och låt den kallna helt.

Vispa grädden och smält chokladen. Blanda färskosten, äggula, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
Bred ut smeten på smulbottnen, låt kakan stå i frysen några timmar. Ta fram den 20 minuter innan servering, dekorera med godisägg eller annan dekoration.