En kondiskaka som ser lyxig ut och vid första anblick kan se avancerad ut, men den är jättelätt att baka och den blir lika god som de man kan köpa i bagerierna. Och gör du biskvierna själv kan du bestämma storleken på de och blanda/ändra receptet för att passa in vid olika tillställningar.
300 gram mandelmassa
1 – 2 äggvitor
150 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl florsocker
½ msk vaniljsocker
1 msk kakao
150 gram mörk choklad (minst 70%)
Riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn, blanda ner äggvita och blanda till en smidig smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till de så de blir runda (ca 5 cm i diameter – de växer under gräddningen så lägg de ite för tätt). Grädda i 175° i 12 – 15 minuter.
Låt bottnarna kallna, vänd dem sedan och lägg släta sidan upp.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, lägg en klick i mitten av varje botten. Fördela smörkrämen med en slickepott eller slev så den blir lite toppig och når ända ut till kanterna. Sätt in i kylen att stelna i minst 1 timme.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. Doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Låt chokladen stelna lite i rumstemperatur och sätt de sedan i kylen.
Förvara kakorna kallt, de går att frysa med chokladen kan ändra färg.