Fredag igen och uppladdning inför helgen med pepparkaksbak och lek ute i snön, lilla dottern ville baka mer efter vi satt degen till pepparkakorna. Hon sa att vi skulle baka enligt hennes recept och då skulle det vara chokladbollar med pepparkakssmak. Jag letade runt lite och hittade en del recept med pepparkakskrydda men dottern ville att det skulle vara pepparkaksbitar i chokladbollarna. Efter ett tag hittade jag detta receptet i bloggen Det är baksidan som räknas där Eva Frantz delar med sig av ett recept hennes väninna hade hittat på Elle at och vin. Jag har försökt leta upp originalet men jag har inte lyckats med det.
4 dl havregryn
2 dl krossade pepparkakor
200 gram smör
3 msk kakao
1 dl strösocker
1 msk kaffe
Häll i alla ingredienser förutom kaffet och blanda tills det går ihop. Blanda i kaffet och forma sedan bollar som rullas i kokosflingor, pärlsocker eller pepparkakskross. Låt de kallna i kylskåpet innan de ska serveras.