Ibland lyxar vi till det lite extra med efterrätt på söndagarna och denna söndagen ville jag överraska med något jag aldrig gjort till familjen innan. Hela familjen gillar choklad och först tänkte jag göra chokladfondant, men efter lite letande hittade jag denna mousse istället. Receptet kommer från bloggen bara en kaka till och det blir en härligt mjuk och smakfull mousse. Fördelen är att den blir bara bättre av att stå lite längre i kylskåpet så dagens efterrätt gjorde jag iordning i går när de andra röjde inför nattningen. Receptet är för 8-10 portioner, jag halverade för att få en lagom sats till oss 4 i familjen.
200 gram choklad med cirka 55 % kakaohalt
3 ägg
4 ½ dl vispgrädde
4 rågade msk florsocker
Cirka 2 ½ msk rom (kan uteslutas)
Vispa grädden i en bunke. Vispa äggen och florsocker i en anna bunke, ska vispas länge så det blir ljust och fluffigt.
Smält chokladen över vattenbad, häll sedan ner det i äggsmeten under vispning.
Rör ner den vispade grädden och smaksätt med rom (behövs inte), vispa lite tills så allt blandas ordentligt. och häll upp i portionsskålar. Låt de kallna i minst 6 timmar, garnera med bär och servera med en klick grädde.