Fettisdagen idag och vi svenskar vräker i oss semlor just denna dag, här i familjen har vi två barn som inte gillar mandelmassa och två vuxna som inte är så förtjusta i grädde. Vad gör man då? Visst kan man gör semlor utan mandelmassa och det hade jag nog gjort i vanliga fall men igår fick minsta dottern reda på att det fanns chokladsemlor. Jag kollade runt och hittade lite olika versioner där det antingen användes smält choklad, nutella eller kakao i grädden. Den jag fastnade för hittade jag på godare.se och här är det florsocker och kakao som sätter smaken på grädden. De släta bullarna gjorde vi för ett par veckor sedan och använde då ett recept från Brinken bakar.
Semlor enligt detta recept
4 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk kakao
Skär ett lock av varje bulle, vispa grädden med florsocker och kakao. Fördela chokladgrädden på bullarna (jag spritsade ut chokladgrädden) och lägg på locken. Pudra florsocker semlorna med hjälp av en sil.