Då det blev lite pannkakor över tänkte jag göra ett försök att göra crêpes att ta med i matlådan imorgon, de ser inte jätte fina ut men de smakade verkligen underbart. Fördelen med crêpes är ju att fyllningen går att variera i oändlighet och jag kommer nog försöka med en annan fyllning nästa gång.
Kalla pannkakor – se recept här.
1 burk champinjoner
2 msk smör
2 msk mjöl
3 ½ dl mjölk
1 dl riven ost med lite smak
Sätt ugnen på 175° och stek champinjonerna så de får lite yta i en stekpanna och sätt den åt sidan. Smält smöret i en kastrull, häll på mjöl och mjölk och vispa under tiden stuvningen värms, smaka av med salt och peppar och när den blir lagom tjock drar man av kastrullen från plattan. Champinjonerna hälls i och allt blandas. Placera ungefär ½ dl stuvning på en pannkaka och antingen vik den som en halvmåne eller rulla ihop den lite snabbt. Placera pannkaksrullarna i en ugnsfast form, strö över osten och grädda i 10 minuter.