Croissant med ägg- & räkröra

I rätt många år har nyårsmenyn varit lika i vissa delar, en av dessa har varit förrätten som ofta blir Toast Skagen. I år ville jag testa på något nytt och letade bland bilder på Google efter förrätter till nyår. Jag fastnade rätt snabbt på denna rätt som jag hittade på allas hemsida. För att göra det till en lte större utmaning så bestämde jag mig för att baka egna croissanter istället för att köpa i butiken. Receptet finns redan upplagt och det var inte så svårt bara man planerade och hittade ett bra recept att använda sig av.

1 hårdkokt ägg
100 gram skalade räkor
5 cm bladselleri
2 msk majonnäs
2 tsk crème fraiche
1 msk hackad dill
salt och peppar
2 croissanter

Koka ägget, kyl och hacka det, skölj av räkorna och låt de rinna av ordentlig, skär bladselleri i tunna skivor. Blanda majonnäs och crème fraiche, rör i dill, räkor och bladselleri och vänd försiktigt i ägget. Smaksätt med salt och peppa.

Skär en ficka i croissanterna och fyll dem med räkröran.