Fågelbon

Jag är inte mycket för att göra godis men ibland ser jag recept som jag bara måste prova, nu för ett par veckor sedan såg jag ett inlägg på Facebook som jag ville överraska barnen med. Då det bara är tre ingredienser går det oerhört snabbt och lätt att göra och det var ingredienser som redan fanns hemma. Receptet kommer från bloggen Shinelikeapearl där Pärla Karlsson delar med sig av både det hon bakar och sin vardag. Jag gjorde de lite för stora insåg vi när vi plockade fram de så de blev lite svåra att äta men skam den som ger sig, inför nästa försök ska jag testa med lite mindre muffinsformar för att få ner storleken på fågelbona.

150 gram salta pinnar
200 gram choklad
Små påskägg av valfri sort

Smält chokladen över vattenbad, knäck de salta pinnarna i mindre bitar i en skål. Häll över chokladen och rör runt tills alla salta pinnar är täckta av choklad. Ta fram muffinsformar, lägg i chokladblandningen och toppa med ägg, ställ de kallt tills de har stelnat.