Ett stort bröd som består av en massa frallor som får jäsa ihop kan bli en väldigt fin dekoration, jag hade tänkt att detta skulle vara med på dagens lunch men tiden rann ur händerna så jag gjorde det till kvällsmaten istället. Jag har gjort något liknande till midsommar ett år men detta är ett nytt recept och frallorna blev väldigt frasiga och fina. Receptet kommer från bloggen Älskar att baka som ligger under allt för föräldrar.
20 gram jäst
5 dl ljummet vatten (jag valde kallt vatten)
1 msk honung
Cirka 800 gram vetemjöl (jag valde vetemjöl special)
1 msk salt
Blanda alla ingredienser förutom saltet, knåda degen i 10 minuter. Häll i saltet och knåda i ytterligare 5 minuter. Täck över bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek.
Knåda degen lätt igen och dela i 24 delar, knåda och runddriv delarna och placera de på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de precis bredvid varandra och låt de sedan jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Pensla med mjölk och strö över valfria frön, jag valde sesam och vallmo, grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter på 225°