Fläskkotletter är inget jag brukar göra, vad det beror på har jag ingen riktig förklaring till. Kan vara att jag har fått smaka på torra tråkiga kotletter eller kotletter som inte har smakat något. Nu hade de bra pris på Coop när jag beställde mat förra veckan så jag tänkte ge det ett försök och då få till fläskkotletter som jag vill att de ska vara och smaka. Grunden är gräddsåsen som är smaksatt med rödvinbärsgelé där de delade fläskkotletterna fick koka med innan de serverades med klyftpotatis och pressgurka.
900 gram fläskkotlett i bit
3 dl vispgrädde
2 msk rödvinbärsgelé
1 msk fond
Skiva och dela sedan fläskkotletten till strimlor på cirka 1 cm, värm en gjutjärnsgryta med smör och stek fläskskotlettbitarna till de fått färg. Häll på grädden och sänk värmen, låt såsen sjuda ett par minuter och häll sedan i gelé och fond. Sjud ett par minuter till och smaka sedan av med salt och peppar innan rätten serveras.