image_print

En välsmakande rätt med få ingredienser som får koka på medelvärme under relativt lång tid för att smakerna ska bli bäst. Receptet kommer från City gross och där tillagas rätt i ugn, jag ändrade och gjorde den i en gjutjärnsgryta på spisen istället då jag gjorde ugnsrostade rotfrukter i ugnen. Rätten serverades med ugnsrostade potatis, morötter och polkabetor och till det fanns både inlagd gurka och rårörda lingon.

500 gram fläskytterfilé
2 dl vispgrädde
½ dl lingonsylt
2 msk kalvfond
2 krm svartpeppar

I ugn
Sätt ugnen på 200°, skiva köttet tunt och lägg i en ugnsfast form, det ska inte ligga omlott. Vispa samman grädde, lingonsylt, fond och peppar. Häll det på köttet och laga i ugn i cirka 3, minuter.

På spisen
Skär fläskytterfilén i fyrkanter, bryn de i en gjutjärnsgryta tills de får lite färg. Häll på grädde, fond och lingonsylt. Rör om och smaksätt med salt och peppar, sänk värmen och låt grytan småkoka i cirka 30 minuter.