En välsmakande rätt med få ingredienser som får koka på medelvärme under relativt lång tid för att smakerna ska bli bäst. Receptet kommer från City gross och där tillagas rätt i ugn, jag ändrade och gjorde den i en gjutjärnsgryta på spisen istället då jag gjorde ugnsrostade rotfrukter i ugnen. Rätten serverades med ugnsrostade potatis, morötter och polkabetor och till det fanns både inlagd gurka och rårörda lingon.
500 gram fläskytterfilé
2 dl vispgrädde
½ dl lingonsylt
2 msk kalvfond
2 krm svartpeppar
I ugn
Sätt ugnen på 200°, skiva köttet tunt och lägg i en ugnsfast form, det ska inte ligga omlott. Vispa samman grädde, lingonsylt, fond och peppar. Häll det på köttet och laga i ugn i cirka 3, minuter.
På spisen
Skär fläskytterfilén i fyrkanter, bryn de i en gjutjärnsgryta tills de får lite färg. Häll på grädde, fond och lingonsylt. Rör om och smaksätt med salt och peppar, sänk värmen och låt grytan småkoka i cirka 30 minuter.