Söndag och dags att laga lite extra god middag till familjen, denna söndag skulle det vara fläskytterfilé, champinjoner och till det ugnsrostade rotfrukter. Receptet jag använde hittade jag på Matro och det är egentligen en höstgryta, men en kall dag i februari med snö utanför fungerade lika bra. Jag hade inga kantareller att tillgå, de i affären såg inte roliga ut så jag använde färska champinjoner istället, jag planerar att göra om grytan igen med kantareller för att se om det blir någon större skillnad i smak. Eftersom det är lingonsylt i som smaksättning garnerade jag med lite extra lingon när jag serverade rätten till familjen.
700 gram fläskytterfilé
2 ½ dl vispgrädde
½ – 1 msk soja
1 msk kalvfond
2 msk lingonsylt
200 gram champinjoner
Dela champinjonerna i lagom bitar och stek i en gjutjärnsgryta tills all vätska försvunnit och lägg den sedan åt sidan. Skär fläskytterfilén i lagom stora bitar och stek i samma gjutjärnsgryta. När köttet fått färg hälls vispgrädde, soja och fond i, låt grytan koka upp och koka ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt och låt grytan småkoka i 10 minuter.
Dekorera med de stekta champinjonerna, lite färska lingon och persilja.