En härlig rätt som inte behöver kryddas så mycket utan smaken sätts i tillagningen, det som är extra smidigt är att den går att servera med det mesta. Från kokt potatis, ris, pasta till som nu när jag gjorde den härligt krispiga klyftpotatis. Tanken bakom rätten är att allt steks och tillagas i samma gryta, allt för att så mycket smak som möjligt ska följa med och finnas i rätten när den serveras. Rätten blir även riktigt bra att fylla matlådor till kommande vecka, om det nu blir så mycket kvar vill säga. Här hos oss blev det bara 2 matlådor av resterna efter måltiden.
1 kg fläskytterfilé
300 gram champinjoner
250 gram broccoli
3 dl vispgrädde
1 msk fond
3 msk frysta lingon
Putsa och skär bort fett och senor på fläskytterfilén, halvera eller kvarta champinjoner beroende på storlek. Värm en gjutjärnsgryta och stek svampen tills all vätska försvunnet. Under tiden delas broccolin i mindre buketter, stammen skalas med potatisskalare för att sedan skäras i smala bitar. När champinjonerna är färdig hälls de upp i en skål och broccolistammen steks i smör tills den fått lite färg. Häll upp även stammen i skålen och stek sedan köttet i omgångar. När allt kött fått fin färg hälls champinjoner och broccolistammen i grytan. Häll på mjölken och fonden, låt koka upp och sjud i 5 minuter. Häll i broccolibuketterna och låt de koka färdigt i såsen i cirka 5 minuter, precis innan servering hälls lingon i blandas in i såsen.