En snabb pastarätt blev kvällens middag som jag slängde ihop lite snabbt efter en eftermiddag ed plantering och planering av balkong och trappa. Receptet kommer från Nybergs deli, jag strimlade fläskytterfilén själv för att få de i den tjocklek jag vill ha de. Kombinationen med kött, champinjoner, grädde och lingon blir helt underbar och alla i familjen åt med god aptit.
700 gram fläskytterfilé
2 schalottenlök
300 gram champinjoner eller kantareller
3 dl grädde
2 msk kantarellfond
1 dl lingonsylt eller frysta lingon
1 tsk timjan
Strimla fläskytterfilén om du inte har köpt färdigstrimlad, bryn sedan köttet i smör i en gjutjärnsgryta eller en djupare stekpanna. Under tiden köttet bryns hackas schalottenlöken fint och champinjonerna halveras eller kvartas. När köttet fått lite färg hälls lök och champinjon ner i grytan. Låt det steka tills de lämnat all vätska innan grädde, fond och lingonsylt hälls i. Smaka av med salt och peppar och låt pannan puttra i cirka 10 minuter.
Servera med pressad potatis eller pasta