Dagen blev full av matlagning och bakning, då ärt det skönt att ha ett recept sparat som både smakar bra och går snabbt att göra. Basen görs på fläskytterfilé som tillsammans med schalottenlök och champinjoner steks tillsammans och som sedan smaksätts med vitlök, citron och timjan. Det är inte mycket mer än så som behövs för att få till en välsmakande maträtt. Hela familjen gillade den och även då flera av familjen ville ha mer blev det många matlådor att ta med till veckan. Receptet kommer från Nybergs deli
400 g pasta
500 gram fläskytterfilé
400 g champinjoner
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 dl schalottenlök
1 citron
2 msk färsk timjan
Strimla fläskytterfilén, klyfta champinjonerna och bryn alltsammans i olja eller smör tills köttet är genomstekt.
Sänk värmen och lägg i en stor klick smör. Tillsätt vitlök, lök, timjan och rivet citronskal. Blanda runt och låt fräsa någon minut.
Häll på grädden och koka tills den blir simmig. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all pasta täcks av sås.