Barnen önskade våfflor till kvällsmat och det kändes som en bra lösning till dagens kvällsmat, jag ville dock testa en lite mer matig våffla än de jag brukar göra. Jag började leta och hittade recept på belgiska våfflor och våfflor med ägg som skulle separeras och blandas i smeten vid olika tillfällen. Jag har för mig jag hört kollegor som testat Tareq Taylors våffelrecept och vad jag kom ihåg skull den vara både god och matig. Slutsatsen efter kvällsmaten var att två våfflor räckte gott till oss var, mycket god och matig våffla som kommer att göras igen.
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl standardmjölk
2 ½ dl mineralvatten
125 gram smör
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det kallna lite.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke, tillsätt mjölken lite i taget under ständig vispning tills du får en slät smet (jag fick mer en kräm en smet). Blanda sedan ner mineralvatten, smält smör, salt, socker och vaniljsocker. Låt smeten vila en stund innan du börjar grädda våfflorna.
Grädda våfflorna i smort våffeljärn tills de är gyllenbruna. Efter ett par tre våfflor behövs man sällan smörja våffeljärnet mer.