Enligt Åse Falkman Fredrikson som driver bloggen 56 kilo kallas den även “The fläskfilégryta”, det lät allt för gott för att inte testa och varför inte testa det när det är nyår? Jag brukar försöka laga lite lyxigare mat till nyår, alltid tre-rätters och alltid med svenska råvaror. Hela familjen älskade rätten och det blev en bra sats över till kommande luncher på jobbet, en perfekt middag i mitt tycke. Receptet kommer som sagt från bloggen 56 kilo en blogg jag har hittat en hel del andra recept på med genom åren. Det är inte jättemycket ingredienser men de som är med kompletterar varandra på ett underbart sätt och får fläskfilé att lyfta lite extra.

800 gram fläskfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 gram färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2 dl riven lagrad, smakrik ost

Putsa och skiva köttet, stek i omgångar i smör. Hacka under tiden lök, vitlök, champinjoner och paprika och fräs sedan i samma stekpanna (jag valde att göra rätten i min gjutjärnsgryta). Lägg tillbaka kött och rör ner grädde, crème fraiche och smaksättningar.
Låt allt småputtra i cirka 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
Servera med valfritt tillbehör.