Gulaschsoppa, snabb
En underbart mustig soppa som passar extra bra kalla höstdagar när kylan går rätt in i kroppen oavsett hur varmt man klär sig. Soppan blir extra bra om den lagas dagen innan och får stå och dra till sig lite under natten. En lite enklare version där alla ingredienser läggs i samtidigt.
1 kg köttfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
6 morötter
10 potatis
2 buljongtärningar
1 gul paprika
1 röd paprika
3 dl gräddfil
Stek köttfärsen (krydda gärna med chili eller cayennepeppar) och lök så det får färg, lägg det i en stor gryta (10 l.).
Tärna morötter och potatis och lägg i grytan, strimla paprikorna och lägg de i grytan. Fyll på med vatten så det täcker allt och lägg i buljongtärningarna.
Koka upp och sänk värmen lite, häll i tomatpurén och låt koka på medelvärme till potatisen är mjuk (ca 10 minuter).
Servera med baguette och gräddfil