Jag gillar att testa lite olika smaker för att se vad som passar ihop och vad som kan bli bra kombinationer att använda. Här testar jag med en köttfärssås med lite italienska toner, det är ingen Bolognese då det inte är selleri eller morötter i den. Resultatet blev trots det riktigt bra och kombinationen pancetta och parmesan blev något att arbeta vidare på. Barnen har önskar Pasta carbonara till helgen så planen är att inte göra den vanliga försvenskade versionen utan mer som den görs i Italien.

500 gram blandfärs
160 gram pancetta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
Parmesan

Hacka lök och vitlök fint, värm en gjutjärnsgryta och stek löken tills den börjar bli genomskinlig i smör. Plocka upp löken och stek sedan pancetta tills den får lite färg, häll i köttfärsen och stek den tills den fått färg. Häll i löken tillsammans med med de krossade tomaterna, koka upp och låt sedan köttfärssåsen sjuda på medelvärme tills den får önskvärd konsistens. Smaka av med salt och peppar, servera med spagetti och lite riven parmesan över.