En saftig muffins med härlig smak av jordgubbar som är härligt kletig inuti, precis som en muffins ska vara. Det var min äldsta dotter som kom på att vi skulle passa på att baka jordgubbsmuffins nu när vi har massvis med jordgubbar hemma och jag var inte sen att hoppa på det tåget. ett enkelt recept där båda döttrarna hjälpte till med alla delar och som final fick hälla i smeten i formarna med hjälp av min underbara glasskopa. Receptet kommer från matskafferiet.
2 stora ägg
1 ½ dl strösocker
100 gram smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker
Lite rivet citronskal
1 nypa salt
200 gram jordgubbar
Sätt ugnen på 175° (varmluft eller 200° vanlig ugn), vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så det blir fluffigt och pösigt. smält smöret i en kastrull och rör sedan ner det i bunken samtidigt som du häller ner mjölken och det rivna citronskalet. I en separat bunke blandas vetemjöl, bakpulver och salt, rör sedan ner blandningen i bunken. Dela jordgubbarna i lagom stora bitar och blanda i de med en slev. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och grädda i cirka 20 minuter (om det är stora muffins, annars kan 15 minuter räcka), känn med en provsticka för att se om de är färdiga.