Dags igen att göra recept efter egna tankar och idéer på vad som fungerar tillsammans. Idag var önskemålet potatismos så istället för en pastarätt blev det istället en gryta som serverades med just potatismos. Ingredienserna gjorde att dagens rätt blev väldigt smakrik och jag fortsatte använda även stammen på broccolin för at få både mer smak men även mer mat. Jag gillar att smaksätta med dijonsenap och lingonsylt, det ger både en liten ton av hetta men även lite syrligt och sött från lingonen.
500 gram kalkonfärs
1 gul lök
250 gram broccoli
1 msk kalvfond
3 dl crème fraiche
½ msk dijonsenap
1 msk lingonsylt
Hacka löken fint och bryn den på medelvärme med smör tills den börjar bli mjuk och lite genomskinlig. Häll i kalkonfärsen, skär av buketterna på broccolin och skär av den nedersta biten av stammen. Skala stammen men en potatisskalare och skiva den sedan tunt. När kalkonfärsen fått färg gör du ett hål genom att föra kalkonfärsen och löken till ytterkanten på gjutjärnsgrytan. Häll i den skivade stammen där och höj värmen lite, stek ett par minuter innan resten av broccolin hälls i tillsammans med crème fraiche, kalvfond, dijonsenap och lingonsylt. Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme tills potatismoset är klart. Smaka av med salt och peppar