I veckan fick jag tag i lite härlig kalkonfärs igen så planerna för helgens mat fick ändras lite, hittills har jag mest gjort pastarätter på kalkonkött. Idag blev det istället kalkonfärslimpa som serverades med champinjonsås och ugnsrostade rotfrukter. Smeten blev lite lös så istället för att tillaga kalkonfärslimpan i en vanlig ugnsfastform fick det bli i en brödform istället, resultatet blev väldigt lyckat. Receptet hittade jag i bloggen Pias skafferi.
1 gul lök
1 pkt bacon
3 ägg
500 gram köttfärs eller kalkonfärs
250 gram champinjoner
1 tsk japansk soja
2 dl crème fraiche eller grädde
Sätt ugnen på 175°, hacka lök och bacon fint och stek på medelvärme tills löken blir glansig. Blanda med köttfärsen och äggen, salta och peppra. Forma och lägg i en smord eldfast form, låt stå i ugnen ca 30-40 minuter.
Skiva champinjonerna och stek dem till all vätska försvunnit. Häll sedan i spadet från köttfärsen och blanda i soja och crème fraiche. Salta och peppra och servera med potatis eller rotfrukter