Det har blivit lite väl mycket pasta här hemma det senaste så önskemålet var ris istället, när jag började leta hittade jag inte så mycket som såg speciellt lockande ut bland mina sparade recept. Så för inspiration fick det bli lite letande på internet och efter en stund hittade jag detta recept på bloggen matskafferiet. Receptet var visserligen på kalkonfilé och jag hade kalkonfärs men det blev riktigt gott med kalkonfärs, en härlig kombination av kalkon, färska champinjoner och broccoli. Smaksatt med kantarellfond, paprikapulver, gul lök och svartvinbärsgelé, ris serverades till och lite grönt i form av morots mynt och slanggurka.
400-600 gram kalkonbröstfilé (jag använde 500 gram kalkonfärs)
2 msk vetemjöl (jag gjorde inte denna delen)
1 ½ msk paprikapulver (jag gjorde inte denna delen)
1 gul lök
1 broccoli
1 dl olivolja
250 gram färska champinjoner
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 msk fond
1 msk gelé
Koka riset enligt anvisningen på paketet, skär kalkonfiléerna i strimlor, blanda vetemjöl och paprikapulver och vänd sedan kalkonen i blandningen. Skiva löken tunt, dela broccolin i små buketter, hetta upp en gjutjärnsgryta (eller stekpanna med hög kant) med hälften av oljan på inte allt för hög värme. Stek löken och broccolin till de är mjuka, tillsätt kalkonen tillsammans med resten av oljan och stek tills köttet fått vacker färg. Skiva champinjonen grovt och tillsätt till pannan med en klick smör, låt steka på inte allt för hög värme i 7-8 minuter (det mesta av vätskan i svampen ska steka bort). Rör om då och då.
Tillsätt crème fraiche, koka upp och tillsätt vatten och smaka av med fond, gelé (jag hade egengjord svartvinbärsgelé), flingsalt, svartpeppar och lite paprikapulver. Låt allt koka ihop och servera med ris och grönsallad.