image_print

Lite vanlig kost för oss i familjen denna nyårsdag som kommer bli perfekt i matlådorna under torsdag och fredag. Som vanligt låter alltid pastarätter så mycket bättre på italienska – Pasta di tacchino con funghi, pancetta e porri. Receptet är baserat på det som fanns till hands i kylskåpet med lite tillskott av kalkonfärs, smaksättningen är gjord efter eget huvud, grundsmaker som tillsammans ger en riktigt god vardagsrätt.

500 gram kalkonfärs
1 förpackning bacon
1 gul lök
180 gram champinjoner
2 dl crème fraiche
1 purjolök
1 msk kalvfond

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, dela bacon i cm breda bitar och lägg de i en varm gjutjärnsgryta. Halvera alternativt kvarta champinjonerna (beror på hu stora de är) och låt de stekas tillsammans med baconet. Hacka löken fint och häll i den med bacon och champinjoner, när löken börjar bli mjuk hälls bacon, champinjoner och lök upp i en skål och kalkonfärsen steks i det fett som finns kvar efter baconet. Under tiden som kalkonfärsen steks strimlas purjolöken och blandas i med kalkonfärsen när den fått lite färg. Stek någon minut till under omrörning innan lök, bacon och champinjoner hälls i tillsammans med crème fraiche och fond. Koka upp och låt sedan sjuda tills pastan är färdig, om den blir lite för torr innan pastan är färdig häll med fördel i lite pastavatten.

När pastan är färdig blandas den i och allt blandas, serveras med grön sallad.