Detta är min ultimata version av kanelbullar, bullarna blir lagom mjuka och smakar härligt och det är en av ingredienserna och två av momenten som gör att dessa blir extra bra. Istället för vanligt vetemjöl eller vetemjöl special använder jag bagerimjöl, Manitoba cream från Ramlösa kvarn sedan är de kalljästa under längre tid och smöret är rumstempererat istället för smält. Som en extra bonus jäser de upp ordentligt och det blir riktigt stora fina mjuka kanelbullar av detta receptet,
150 gram rumsvarmt smör
5 dl kylskåpskall mjölk
50 gram jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
cirka 14 dl Manitoba cream vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll på mjölken, rör om tills jästen har lösts upp. Dela smöret i mindre kuber och häll i det tillsammans med salt, strösocker och kardemumma, låt maskinen arbeta hela tiden du häller på mjölet (lite i taget). När degen precis släpper från bunken är det rätt mängd mjöl, fortsätt arbeta degen i maskinen i 5 – 10 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek.
Dela degen i fyra delar, kavla ut varje del och bred på smör för att sedan strö över kanel och socker i lagom mängd. Gör den sortens bullar du brukar göra, här gör vi oftast knutar som de på bilden.
Placera bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225° (varmluft), pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda två plåtar åt gången i 6 – 8 minuter