Receptet hittade jag när jag kollade efter ett gott recept att baka på ett halvt jästpaket och jag blev verkligen nöjd med resultatet. Receptet kommer från Mysweeet.nu som drivs av My Sundberg som var finalist med Anna och Linus i Hela Sverige bakar 2015. Goda, mjuka och smakrika bullar som jag kommer att baka fler av i framtiden.
5 dl mjölk
50 gram jäst
cirka 14 dl Manitoba cream mjöl
150 gram mjukt osaltat smör
1,2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 nypa salt
Fyllning
100 gram ljust muscovadosocker
150 gram mjukt osaltat smör
1 nypa salt
3 msk kanel
1 tsk kardemumma
Värm mjölken till cirka 30°, smula ner jästen i en bunke och häll på den värmda mjölken. Rör om till jästen lösts upp och tillsätt sedan socker, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet och knåda degen samtidigt som smöret hälls i. Knåda tills det blir en smidig deg, häll eventuellt i mer mjöl om det skulle behövas. Täck bunken med folie och låt jäsa i 30 minuter,
Blanda ihop allt till fyllningen och kavla sedan ut halva degen på ett bakbord till en rektangel. Bre på fyllningen på hälften av degen, vik degen dubbel och kavla ut den lite till. Skär strimlor och snurra ihop till bullar. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 200° varmluft och grädda tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter