Kärt barn har många namn heter det ju och då måste denna kaka var just en sådan… Kärleksmums, Mockarutor, Snoddas… Dessutom finns det säkert ännu fler olika namn på denna klassiska mjuka kaka. Receptet till denna kommer från ARLA och var både lätt att baka och resultatet blev riktigt bra.

225 gram smör
2 dl mjölk
5 ägg
4 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
1 ¼ dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr
75 gram smör
¾ dl stark kaffe
½ dl kakao
1 ½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Kokosflingor

Sätt ugnen på 175°, smörj och bröa en form med hög kant (25 x 30 cm), smält smöret, häll i mjölken och låt det kallna något. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Tillsätt sedan smörblandningen och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, prova med provsticka.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor.