Ibland använder vi kassler när vi lagar mat, det blir inte så ofta utan lite då och då, hittills har det blivit allt i ett grytor med kassler som bas. Idag hade jag massvis med nypotatis, rödbetor, gulbetor och blomkål som behövde användas och det skulle vara kassler till. Jag hade ett recept på lut som jag hade tänkt göra med pasta till hösten men det fick bli idag istället. Kombinationen av ugnsrostade rotfrukter + blomkål och kasslergrytan blev riktigt god och detta kommer göras fler gånger. Receptet hittade jag på kokaihop
500 gram kassler
250 gram Champinjoner
20 cm purjolök
1 röd paprika (jag valde gul paprika)
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl mjölk
½ dl chilisås
2 dl Crème fraiche
1 dl Riven ost (gärna smakrik)
Skär kasslern i strimlor eller tärningar, dela svampen i bitar, skölj och skiva purjolöken. Skölj paprikan, som sen skärs i små bitar, skala och hacka vitlöksklyftorna.
Fräs svampen i smör till den får fin färg. Låt purjolök, paprika och vitlök fräsa med mot slutet, på medelvärme, bara så att det mjuknar. Häll i grädde, mjölk och chilisås, tillsätt även crème fraiche.
Lägg i kasslern och låt koka upp. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt (kassler är ju ganska salt i sej, så smaka dej fram). Låt puttra 5-10 minuter, lägg i osten och rör om så att den smälter ner.
Klart att servera.