Jag älskar att laga mat där allt tillagas tillsammans, allt får en bättre smakpalett och det blir mindre disk att ta hand om. Inspiration till dagens recept hittade jag i veckan när jag gjorde en sökning på kassler och ris. En gratäng med kassler är lätt att få välsmakande då det mesta passar till kassler men nu ville jag göra något annat, så här tillagas allt i en gjutjärnsgryta. Löken steks för att sedan koka tillsammans med riset, allt får smak av varandra och resultatet blev riktigt bra. Receptet kommer denna gång från ICA.

1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 dl ris
1 köttbuljongtärning
300 gram kassler
250 gram broccoli
Tomater

Skölj, ansa och skiva purjolöken, skala och hacka vitlöken fint. Fräs löken i en gjutjärnsgryta så den blir lite mjuk, häll i riset och låt det steka med lite. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet, låt riset koka enligt anvisning på paketet. Skär kasslern i strimlor, dela broccolin i buketter och hacka upp stammen. Hälls först i stammen och låt den koka med riset i 5 minuter innan kassler och broccoli blandas ner. Låt allt koka ihop i 5 minuter, ta bort från plattan, dela tomaterna och häll de som dekoration över rätten.